All for Joomla All for Webmasters
Bucuresti
Bucuresti
Ilfov
Buftea
0736 831 077 Luni - Vineri 07:00 - 22:00 Bucuresti-Noi, Ilfov, Romania
0736 831 077 Luni - Vineri 07:00 - 20:00 Bucuresti-Noi, Ilfov, Romania
0736 831 077 Luni - Vineri 07:00 - 20:00 Bucuresti-Noi, Ilfov, Romania
Ieftin
0736 831 077
Calitativ
0736 831 077
Durabil
0736 831 077
Vezi Mai Mult

PUTURI APA si Fântâni

PUTURI APA si Fântâni

Fântâna este, la origine, o construcție alcătuită dintr-o groapa cilindrica sau prismatica, cu pereții pietruiti din piatra, cu ghizduri împrejur, sapata în pamânt pană la nivelul unui strat de apa freatica și care serveste la alimentarea curenta cu apa în mediul rural, denumita și puț apa.

Tot cu termenul fântâna se desemneaza și un ansamblu de dispozitive, piese ai obiecte, de cele mai multe ori imobile, care au întotdeauna o valoare sculpturala și estetica, în care apa curge dintr-o sursa, conform cuvantului din limba latina fons, umple un anumit bazin și este apoi deversata, dar, de cele mai multe ori, este refolosită fiind utilizată prin reciclare.

În proiectarea și realizarea fantânilor, puturilor se întalnesc adesea straturi freatice de apa care curg de-a lungul a diferite suprafețe de piatră, metal sau beton. Apa poate adesea curge dintr-un bazin de colectare într-altul sau ansamblul poate avea multiple bazine dispuse la diferite înălțimi pentru a imita o cascadă. Multe fântâni sunt plasate în locuri de largă circulatie, prezentandu-se ca puncte de atracție publica, fiind designate pentru a atrage atenția prin ilustrarea frumuseții curgerii apei în cadrul unui ansamblu sculptural.

Una din caracteristicile cele mai importante ale unei fantani moderne este un jet, sau multiple jeturi de apă care determină apa să curga în direcții foarte diferite, dintre care cea mai spectaculoasă este cea verticala. Această caracteristică implică existența unor mecanisme complexe în care pompele de apă joacă un rol esențial. Exista numeroase exemple de astfel de fantani, dintre care cea mai cunoscută este probabil fantana ce consta doar dintr-un jet vertical de apa care țașnește de la nivelul suprafaței Lacului Geneva din Elveția, cunoscuta sub numele simplu de Jet d’Eau.

Deși au existat fantani cu diferite funcții și de diferite complexitați de-a lungul a multor milenii de istorie în cazul multor civilizații umane, fantanile moderne, așa cum apar astăzi, sunt o creație a curentului artistic și cultural al epocii barocului, originar în Italia începutului secolului al XVI-lea.

About the author

Leave a Reply

Foraje Puturi Bucuresti

Foraje de mica, medie, si mare adancime pentru apa potabila. Puturile de apa pot fi de doua tipuri: puturi de mica adancime si puturi de mare adancime. In cazul celor dintai apa poate fi obtinuta foarte usor, dar impuritatile pot ajunge usor in lichid astfel incat exista un risc serios de contaminare. Pentru puturile de adancime mare nu exista risc de contaminare, ele neavand impuritati organice.

Foraje Puturi Bucuresti

Comentarii recente

    Foraje Puțuri Bucuresti
    %d blogeri au apreciat: