All for Joomla All for Webmasters
Bucuresti
Bucuresti
Ilfov
Buftea
0736 831 077 Luni - Vineri 07:00 - 22:00 Bucuresti-Noi, Ilfov, Romania
0736 831 077 Luni - Vineri 07:00 - 20:00 Bucuresti-Noi, Ilfov, Romania
0736 831 077 Luni - Vineri 07:00 - 20:00 Bucuresti-Noi, Ilfov, Romania
Ieftin
0736 831 077
Calitativ
0736 831 077
Durabil
0736 831 077
Vezi Mai Mult

PUTURI DE MICA ADANCIME

PUTURI DE MICA ADANCIME

Puturile pentru mica adancime se executa de regula cu utilaje manuale, forarea in sine facandu-se uscat.
Forajele de mica adancime se executa la adancimi cuprinse intre 15 si 35 de mt. Se urmareste prin realizarea unui astfel de foraj captarea unei panze freatice. Se poate executa un foraj de mica adancime doar la prima sau a doua panza freatica acvifera dupa caz, in functie de localitatea unde urmeaza sa fie execut forajul. Acest tip de foraj poate furniza debite de apa cuprinse inrtre 1000 si 4000 de litrii de apa extrasa pe ora.

Din punct de vedere al calitatii apei , aceasta difera de la caz la caz. Din pacate aceasta nu este intotdeauna foarte buna, putand avea in compozitie nitriti, nitratii , microorganisme si fecale. Toate aceste elemente daunatoare care se pot regasi in compozitia apei din puturile de mica adancime se datoreaza agriculturii, industriei, fabricilor etc.

Puturile de mica adancime se pot executa pe diferite tipuri si diametre de tubulaturi:

tubulatura de beton cu diametre de 200 mm si 300 mm

tubulatura de tip pvc cu diametre de 140mm, 160 mm , 200 mm , 250 mm , 315 mm, Tuburile de beton din pacate sunt foarte slabe din punc de vedere calitativ, cimentul folosit la executia lor este din ce in ce mai slab. Aceste tuburi ajung sa se „farame” pur si simplu in contact cu apa .

Tubulatura de tip pvc este de regula garantata de producator 100 de ani. Au o durabilitate si o flexibilitate buna, rezistente la presiunile pamantului si/sau a straturilor freatice de suprafata, facandu-le ideale pentru puturi de adancime mica .

Forajele de mica adancime sunt foarte bune pentru captarea acviferelor de suprafata. Acest tip de foraj fiind perfect pentru alimentarea cu apa a unei locuinte sau pentru irigat sau udat gradina.
Puturile de mica adancime se efectueaza prin forare uscata, intr-un timp foarte scurt de maxim (1 zi ) cu utilaje specifice, de regula manuale, demontabile, usor de transportat. Un avantaj major al acestei metode de forat uscat este acela ca se observa in timp real centimetru cu centimetru compozitia solului. Dar cel mai important avantaj care il are un put de mica adancime este PRETUL acestuia. Luand in considerare numarul mic de materiale folosit, pretul acestora cat si usurinta executiei il face imbatabil .

Exploatarea corecta a unui foraj put de mica adancime, presupune folosirea unei pompe sau a unui hidrofor cu o putera sub debitul maxim pe care forajul il poate furniza.

Avantajul unui put de mica adancime:

Durata de executie – 1-2 zile max

Folosirea metodei de foraj uscat – vizualizarea centimetru cu centimetru a compozitiei solului

Durata de viata – un put de mica adancime folosit corespunzator (folosirea unei pompe sau a unui hidrofor la un debit recomandat de seful lucrarii), cat si decolmatarea acviferului la anumite perioade de timp (denisipari facute de o echipa specializata la 5-10 ani) fac acest tip de foraj sa reziste zeci de ani fara probleme.

Pretul pentru un put de mica adancime nu costa foarte mult, din contra, in comparatie cu forajele la adancimi mai mari aceste foraje isi pot recupera investitia in 1-2 ani.
Debitul de apa- un foraj put de mica adancime poate furniza un debit de 1000 – 4000 de litrii extrasi pe ora, mai mult decat suficient pentru o gospodarie, gradina, un sediu de firma…etc.

Dezavantajele executiei unui foraj de mica adancime

Elementele chimice si biologice ce sar putea gasi in compozitia apei.

Debitul de apa – acesta poate fi mai mic in unele cazuri si in anumite zone geografice, sau cu nisipuri atat de fine , incat impachetarea cu margaritar quartos sa nu merite investitia.

Daca aveti intrebari si/sau nelamuriri in ceea ce priveste realizarea unui astfel de foraj, va stam la dispozitie prin formularul nostru de contact sau la numarul de telefon: 0736831077

Va multumim pentru alegerea facuta serviciilor noastre.

Cu stima, echipa foraje-puturi-bucuresti.ro

About the author

Leave a Reply

Foraje Puturi Bucuresti

Foraje de mica, medie, si mare adancime pentru apa potabila. Puturile de apa pot fi de doua tipuri: puturi de mica adancime si puturi de mare adancime. In cazul celor dintai apa poate fi obtinuta foarte usor, dar impuritatile pot ajunge usor in lichid astfel incat exista un risc serios de contaminare. Pentru puturile de adancime mare nu exista risc de contaminare, ele neavand impuritati organice.

Foraje Puturi Bucuresti

Comentarii recente

    Foraje Puțuri Bucuresti
    %d blogeri au apreciat: