All for Joomla All for Webmasters
Bucuresti
Bucuresti
Ilfov
Buftea
0736 831 077 Luni - Vineri 07:00 - 22:00 Bucuresti-Noi, Ilfov, Romania
0736 831 077 Luni - Vineri 07:00 - 20:00 Bucuresti-Noi, Ilfov, Romania
0736 831 077 Luni - Vineri 07:00 - 20:00 Bucuresti-Noi, Ilfov, Romania
Ieftin
0736 831 077
Calitativ
0736 831 077
Durabil
0736 831 077
Vezi Mai Mult

DENISIPARE PUT

DENISIPARE PUT

Operatia de denisipare put presupune eliminarea nisipului si colmatarea din putul de apa dupa ce acesta a fost efectuat. In cazul in care putul nu este deznisipat corect, pompa submersibila se va infunda cu nisipul foarte fin. In cazul in care pompa submersibila vibreaza si nu mai trage apa– se va acumula nisip, iar putul se va colmata. Un aspect foarte important este prezenta tubului decantor. Putul forat se tubeaza cu tuburi din PVC, iar in dreptul stratelor acvifere se tubeaza cu filtre. Tubajul trebuie sa inceapa intotdeauna cu un tub plin de 4-5 m dupa care vor urma filtrele. Pompa submersibila se pozitioneaza imediat sub filtre la capatul decantorului. Astfel nisipul care a ramas in put sau nisipul care o sa intre prin filtre se va decanta la baza tubajului la o distanta de 3-4 m de pompa submersibila.
Deznisiparea puturilor noi consta in introducerea unor pompe mamut puternice in put si extragerea in mod repetat / indelungat a apei la debite mari, in scopul desfundarii izvoarelor de apa freatica ce alimenteaza cu apa forajul. Odata cu desfundarea izvoarelor se extrage noroiul si nisipul care blocheaza accesul apei in put, pe traseul filtrelor si a izvoarelor de apa.

Dezniziparea puturilor care au mai fost folosite se face prin introducerea in put a unor pompe mamut de extragere a nisipului foarte fin depus de-a lungul perioadei de exploatare a putului. Deznisiparea puturilor folosite curent se mai poate face si prin extragerea cu pompe manuale speciale prin evacuarea in mod repetat a apei, exact ca la deznisiparea puturilor noi.
DENISIPAREA Si INTRETINEREA FORAJELOR DE APA
In general, in timpul exploatarii unui foraj este absolut normal ca la pornirea pompei sa intre o cantitate mica de nisip foarte fin in put. Nisipul, chisaiul se decanteaza pe fundul putului. Pe masura ce cantitatea de nisip creste, acesta astupa filtrele din tubulatura prin care se filtreaza apa, scazand treptat debitul de apa si datorita acestui lucru filtrele sunt fortate sa dea mai multa apa si rezulta curgerea turbulenta , apa cu infiltratii . Se cunoaste bine faptul ca dinamica apei ( circuatia ) sapa se stie ca apa trece prin orice mai devreme sau mai tarziu iar acest lucru trebuie prevenit daca apa contine si nisip acesta devine abraziv si distruge incet dar sigur forajul . Deznisiparea putului reprezinta eliminarea nisipului prin pomparea cu pompa mamuth in sistem aer .

Denisiparea forajului ( denisipari puturi ) este o operatiune normala de intretinere a putului si este musai la o perioada de 3-4 ani . Denisiparea forajului este procedeul prin care se elimina dopul de nisi pfin sau podul de nisip decantat in foraj de-a lungul timpului. Denisiparea putului este posibila cu un sistem aer-lift In domeniul forajelor conditiile grele cer specialisti si tehnologie.Noi dispunem de acesti oameni cu maini de aur si de utilaje performante adecvate pentru denisipari puturi.

Dispunem de capacitati de pompare pentru efectuarea denisipari puturi, de mijloace de investigatii video subacvatice profesionale, de sisteme aer lift pentru toate tipurile de foraj si pentru toate diametre de puturi mici, puturi medii si mari si adancimile, de pana la 300 m, unelte si scule specifice munci de foraj si denisipari dar si de instrumentatie. Deasemenea dispunem de sisteme profesionale de extras si introdus pompe submersibile cu adancimi de pana la 200 de m si cu greutati de pana la 2,5 tone .

About the author

Leave a Reply

Foraje Puturi Bucuresti

Foraje de mica, medie, si mare adancime pentru apa potabila. Puturile de apa pot fi de doua tipuri: puturi de mica adancime si puturi de mare adancime. In cazul celor dintai apa poate fi obtinuta foarte usor, dar impuritatile pot ajunge usor in lichid astfel incat exista un risc serios de contaminare. Pentru puturile de adancime mare nu exista risc de contaminare, ele neavand impuritati organice.

Foraje Puturi Bucuresti

Comentarii recente

    Foraje Puțuri Bucuresti
    %d blogeri au apreciat: