All for Joomla All for Webmasters
Bucuresti
Bucuresti
Ilfov
Buftea
0736 831 077 Luni - Vineri 07:00 - 22:00 Bucuresti-Noi, Ilfov, Romania
0736 831 077 Luni - Vineri 07:00 - 20:00 Bucuresti-Noi, Ilfov, Romania
0736 831 077 Luni - Vineri 07:00 - 20:00 Bucuresti-Noi, Ilfov, Romania
Ieftin
0736 831 077
Calitativ
0736 831 077
Durabil
0736 831 077
Vezi Mai Mult

PUTURI FORATE

PUTURI FORATE

Ce fel de puț alegem pentru o fântână cu apă buna? Despre puțuri sapate și forate.
Peste tot se gasește apă, se spune, doar ca în anumite locuri se gasește la 5-6 metri, iar in altele, la 30-40, ceea ce implica alte sume investite. Oamenii cu bagheta magica nu merita în aceste condiții încrederea noastră necondiționată. O nuia ținută în mâini sensibile poate reacționa la schimbarea densității solului, dar schimbarea câmpurilor fizice nu indica întotdeauna existența panzei de apă, ci poate însemna orice alta perturbație: de exemplu o bucata a țeava ruginita.

Chiar dacă și firmele de specialisti in lucrari de foraje puturi folosesc uneori acea bagheta magică, ele iau în considerare mai degraba hărțile geologice ale zonei.

Majoritatea specialistilor in foraje puturi recomanda realizarea puțurilor forate pentru ca în afara zonelor “curate” din punct de vedere ecologic, calitatea apei de adâncime corespunde mai bine cerințelor igienico-sanitare. În cazul puțurilor săpate, a căror adâncime este în jur de 10 metri sau mai mică, exista riscul ca din cauza precipitațiilor poluate (fara a lua în calcul vecinătațile imediate), calitatea apei sa se diminueze.

Dacă pânza freatica de apa se afla la o adâncime mai mare de 10 metri, stabilirea metodei de săpare sau forare se face în funcție de caracteristicile geologice ale zonei, de posibilitățile financiare, dar și de modul în care va fi folosita apa.
Puțul sapat
Puțul sapat, al cărui camin ar trebui să mearga pâna la 2-3 metri sub nivelul apei subterane, poate să acopere necesarul de apa menajeră a unei familii obișnuite, inclusiv irigarea grădinii. Fiecare metru al căminului subteran depozitează circa 500 – 700 l apă. În cazul în care în zona respectiva exista riscul de poluare și dacă este necesar ca apă respectiva sa fie potabila, costurile se ridica. Există aparate care pot filtra materialele microbiologice scurse din haznale și gropile de gunoi de pilda, așa cum exista aparate care pot deduriza apa prin extragerea fierului, manganului și nitratilor.
Puțul forat
Putul forat la adâncime mai mica are costuri mai reduse prin comparație cu cel sapat, dar depozitul de apă este mult mai mic, dar fiind ca diametrul sau este de 100 – 300 mm. Daca într-o gospodarie care depinde în totalitate de apa extrasa din acest puț s-ar folosi concomitent cada de baie, chiuveta de la bucatarie și masina de spalat, pompa de apa s-ar decupla în cateva minute din cauza lipsei de apa. La un diametru atat de mic, pentru o rezervă de apa de 1 mc, adancimea puțului poate atinge și 60 metri. În acest caz, functie și de debitul izvorului, se poate opta pentru un rezervor care se acopere nevoile gospodariei și pe care pompa din puț să-l alimenteze permament.

About the author

Leave a Reply

Foraje Puturi Bucuresti

Foraje de mica, medie, si mare adancime pentru apa potabila. Puturile de apa pot fi de doua tipuri: puturi de mica adancime si puturi de mare adancime. In cazul celor dintai apa poate fi obtinuta foarte usor, dar impuritatile pot ajunge usor in lichid astfel incat exista un risc serios de contaminare. Pentru puturile de adancime mare nu exista risc de contaminare, ele neavand impuritati organice.

Foraje Puturi Bucuresti

Comentarii recente

    Foraje Puțuri Bucuresti
    %d blogeri au apreciat: