Foraje Puțuri Bucuresti
Denisipari, reabilitari, retubari puturi forate.
Oriunde in Romania. Apelati la profesionisti.
Lucrarile de denisipare reprezinta de fapt efectuarea intretinerii –mentenantei forajului. In cursul exploatarii puturilor in mod natural se produce acumularea de nisip la partea de jos a forajului – in decantor.
Aceasta acumulare are loc in functie de miscarile apei in panza freatica chiar si atunci cand din foraj nu se extrage apa, fiind insa accentuate in procesul de exploatare. Cresterea nivelului nisipului in interiorul putului duce in prima faza la cresterea cantitatii de nisip evacuate in apa extrasa si implicit la uzura prematura a pompei, iar apoi (daca nu se intervine pentru intretinere prin denisipare) la colmatarea acestuia. Specialistii recomanda efectuarea denisiparii cel putin o data la patru ani la fiecare foraj.
La denisipare se folosesc urmatoarele procedee:
denisipare prin pompari alternative: forajul se da in productie prin pompare, astfel se produc din timp opriri bruste ale pompei mamuth (stolturi). Prin aceasta metoda se creaza variatii de presiune care duc la denisiparea forajului.
pompare cu pompa mamuth pe tronsoane: pentru acest procedeu este nevoie de o piesa speciala asezata la sorbul pompei mamuth;
pomparea cu gura forajului deschisa (libera): pompa mamuth este de tipul cu teava de aer concentric;
pomparea cu gura forajului etansata;
denisiparea cu balbotaj in dreptul stratului;
pomparea simpla cu pompa mamuth.